Hartige woorden

Wat is jouw verhaal?

Loop je rond met een idee voor het vastleggen van je familiegeschiedenis? Wil je een gebeurtenis uit je leven opschrijven voor je naasten? Misschien is je leven zo interessant dat je een autobiografie wilt schrijven, maar weet je niet precies hoe.
Of ben je al aan een verhaal begonnen, en vind je het nu lastig om door te gaan. Heb je zo veel informatie dat je niet weet welke details je zult gebruiken, of welke invalshoek de beste is.

Met mijn programma Hartige woorden ben ik jouw supporter langs de lijn. Voor een oppepper op het moment dat je die nodig hebt, of een goede raad als je verstrikt raakt in details of een verhaallijn die niet wil vlotten. Samen trekken we je back on track, zodat je uiteindelijk jóuw verhaal schrijft. 

Hartige woorden is een individueel traject waarin we zeven maanden aan de slag gaan. Het programma is in overleg ieder moment te starten.

‘Na het verlies van mijn pasgeboren zoontje gaf schrijven over zijn leven en de periode daarna me veel houvast. Ik wilde er iets waardevols van maken zodat mijn dochter als ze ouder is kan lezen over haar broertje en hoe zij mij in die tijd tot steun was. Toen ik het ambitieuze idee kreeg om het verhaal in eigen beheer uit te geven heb ik Mariëlle gevraagd om mijn manuscript te redigeren zodat alles taalkundig zou kloppen. Naast correcties op spelling en grammatica gaf Mariëlle goede tips om de verhaallijn beter te maken zonder te snijden in de inhoud. Haar suggesties hebben mijn boek beter en mooier gemaakt!’
Astrid Reus, auteur van Er komt vast wel een nieuw broertje

Wat je deze maanden kunt verwachten:

1) Het intakegesprek. Waar ik tijdens deze kennismaking benieuwd naar ben, is jouw onderwerp en hoe ver je in het schrijfproces bent gevorderd. Welke soort schrijver je bent, en hoeveel tijd je hebt om te schrijven. Waar je moeite mee hebt. Maar ook wat je de komende maanden van mij verwacht.

2) Vervolgens ontvang je van mij een stappenplan voor het schrijven van je levensverhaal. Bij dit stappenplan horen instructie- en informatievideo’s. Zo kies je de informatie die relevant voor jouw project is!

3) Ik wil graag jouw eerste twintig pagina’s lezen, dus stuur ze mij toe zodra je ze hebt geschreven. Tijdens ons eerste inspiratiegesprek geef ik opbouwende feedback voor de start en het vervolg van jouw verhaal. 

4) In de rest van het traject hebben we maandelijks één uur 1-op-1-contact tijdens het online inspiratiegesprek. Mocht je in de tussentijd prangende vragen hebben, kun je mij per mail bereiken.

5) Als je tijdens deze maanden een moment hebt waarop je écht vastloopt of het schrijfproces niet meer ziet zitten, zet dan de Connectiekaart in, voor een extra, één uur durende inspiratiesessie met mij. 

Heb je vragen over het traject? Stuur mij een bericht of plan een vrijblijvend gesprek met mij in.
Ben je zo enthousiast dat je direct wil starten? Ik kijk ernaar uit om samen te werken! Meld je hieronder aan.